Az Orsys rendszerében sok hasznos statisztika és grafikon érhető el, amik könnyítik az adatalapú döntéshozatalt és átláthatóvá teszik a vendéglátó egység működését.
Ez a statisztika egy speciális, magyarországon elsőként nálunk bevezetett grafikon, ami segít a megfelelő és optimalizált nyitvatartási idő elérésében.
A menüben a “Statisztika” menüpont alatt a “Rendelés eloszlás” almenüben érhető el.
Teljes forgalom statisztika
Az oldal megnyitásakor elsőként az összesített statisztika jelenik meg, ami együtt mutatja a kiszállításos és helyben fogyasztásos számokat.
Jobb felül állítható a dátumtartomány, ami alapértelmezetten az utolsó 30 napot mutatja összehasonlítva az azelőtti 30 nappal. Dátumra kattintva választható előre definiált tartomány, de megadható egyedi -tól -ig dátum is.
Egy táblázathoz hasonló hőtérképet láthatunk ami a kiválasztott időintervallumban összeveti a rendelések számát napra és órára pontosan. Minél kékebb egy cella, annál több rendelés volt az időszak alatt.
Az egeret ha egy cellára húzod, akkor láthatod, pontosan mennyi rendelést kalkulált a rendszer arra az időpontra.
Ez a grafikon külön megtekinthető csak kiszállításos és helyben fogyasztásos rendelésekre is, a fenti tabokat kiválasztva.
Hogyan használható ez az információ?
Egy hosszabb időintervallumot megnézve láthatod, hogy az éttermed bizonyos óráiban nagyobb, míg más órákban kisebb volt a forgalom és a terhelhetőség.
Például, ha minden pénteken ebédidőben magas rendelés számmal rendelkezel, arra az időszakra érdemes behívni plusz egy pincért vagy futárt. Ugyanígy ha hétfőn délelőtt szinte semmi rendelésed nincs, akkor el lehet azon gondolkodni, hogy nem érdemes csak ebédre kinyitni és akkor nem kell feleslegesen fizetni a kollégákat.